Heeft u een vraag? 035 - 52 53 440

>Cava champagne

Is Cava champagne?

Cava champagne is natuurlijk geen echte champagne, want de naam champagne is voorbehouden voor champagnes uit de Champagestreek in Frankrijk. Cava is een Spaanse mousserende wijn, die vooral geproduceerd wordt in de Penedèsstreek, een wijngebied ten zuid-westen van Barcelona Catalonië in Spanje. Cava mag zich ook geen Spaanse champagne noemen.

Wat is het verschil tussen deze mousserende wijnen?

Champagne kan alleen geproduceerd worden in één gebied in Frankrijk. Cava 'champagne' daarentegen kent een groot aantal productiegebieden die over heel Spanje verspreid zijn. Een Cava zal bijna altijd een assemblage zijn van drie inheemse druivensoorten: Macabeo, Parellada en Xarel-lo. Voor de productie van champagne worden ook 3 inheemse druivenrassen gebruikt. Ze kunnen in diverse verhoudingen worden gebruikt. De basis van Champagne is een traditionele mix Pinot Noir, Pinot Meunier en Chardonnay.

Cava, champagne-achtige mousserende wijn

Een champagne begint zijn leven als elke andere witte wijn zonder belletjes. De Méthode Traditionelle zorgt er voor dat er bubbeltjes in de fles komen. Cava is gemaakt op de Champagne-methode. Echter alleen de producenten in de Champagnestreek kunnen de term 'Methode Champenoise' gebruiken, zodat het in Spanje bekend staat als de 'Metodo Tradicional " (2de gisting op de fles) of traditionele methode.

De zoetheidsgraad wordt bepaald door de “licor de expedición”. De waarden liggen gelijk aan deze van Champagne. Cava is waarschijnlijk de meest Champagne-achtige mousserende wijn buiten Frankrijk.

Verras uw relaties met een cava 'champagne' geschenk!

Wanneer u uw cava champagne geschenk online voor 16.00 uur besteld, dan heeft u of de ontvanger het geschenk de volgende dag al in huis. Mocht u vooruit willen plannen, bestel dan het cava champagne geschenk ruimschoots op tijd online en kies tijdens het bestelproces voor de bezorgdatum waarop u wilt dat uw cava geschenk wordt bezorgd. Zo bent u nooit te laat, want wij zorgen voor de rest. U kunt de Spaanse cava champagne geschenken op elk gewenst adres in Nederland laten bezorgen.

Cava champagne

Wanneer je iets te vieren hebt dan vul je de glazen met bubbels natuurlijk, feestelijk en chique en ideaal voor speciale gelegenheden. Maar voor welke champagne kies je dan? Met champagne, prosecco, cava champagne of een andere mousserende wijn?

Cava champagne een heerlijk én goedkoper alternatief

Wat de smaak betreft, die is over het algemeen van Champagne rijk en complex, terwijl de smaak van bijvoorbeeld Cava champagne lichter is en iets fruitiger. Spanje biedt met hun Cava champagne een heerlijke en goedkopere alternatief.

Naar boven